Najnovije vijesti

Pre-konferencija COP29 u Azerbejdžanu

Gospođa Pujo Tadić, predsjednica Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti, prisustvovala je na pre-konferencije COP29 u Azerbejdžanu na temu "COP29 i Zelena vizija za Azerbejdžan".

PROČITAJ VIŠE...
Odvjetničko društvo Glinska&Mišković – novi član IICA-e

Glinska & Mišković odvjetničko društvo prepoznato je kao vodeće u području poslovnog prava u Hrvatskoj, posjeduje bogatu tradiciju pružanja savjeta međunarodnim i domaćim klijentima te je kao takvo postalo novim članom IICA-e.

PROČITAJ VIŠE...
Podravka – novi član IICA-e

Podravka d.d., vodeća prehrambena kompanija, pridružila Međunarodnom institutu za klimatske aktivnosti kao novi član, čija suradnja predstavlja ključni korak u jačanju zajedničkih inicijativa za održivost i zaštitu okoliša.

PROČITAJ VIŠE...
Marija Pujo Tadić o ekocidu na HRT 4 emisiji “Zelena linija”

Marija Pujo Tadić je gostovanjem u emisiji "Zelena linija" na programu HRT 4 podijelila svoje mišljenje i sa glavnim urednikom portala Morski.hr, Juricom Gašparom diskutirala o temi ekocida.

PROČITAJ VIŠE...
SeaCras d.o.o. – novi startup član IICA-e

Dobrodošlicu želimo našem novom članu startup Sea Cras d.o.o. koji je ujedno i prvi član u “Startup odboru” Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti (IICA) kojem predsjeda gospođa Jasna Marić Krajačić.

PROČITAJ VIŠE...
Adriatic Croatia International Club d.d – novi član IICA-e

Međunarodni institut za klimatske aktivnosti (IICA) u svoje članstvo uključuje novog člana - Adriatic Croatia International Club d.d. (ACI d.d.) koji obnaša titulu najvećeg sustava marina na Mediteranu što ga čini vodećom hrvatskom nautičkom tvrtkom koji svoje marine rasprostire duž Jadranske obale, od Umaga do Dubrovnika.

PROČITAJ VIŠE...
Women in Adria konferencija

25. siječnja 2023. godine održana je druga Konferencija za žene u održivosti, koju organizira Women in Adria, na kojoj je gospođa Pujo Tadić imala priliku održati predavanje na temu: "Samo se srcem dobro vidi: klimatske promjene - mit ili realnost?"

PROČITAJ VIŠE...
Sarajevo Energy Forum

Marija Pujo Tadić kao predsjednica Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti (IICA), veleposlanica EU za Europski klimatski pakt te međunarodna stručnjakinja za pravo i politiku klimatskih promjena kao i ESG sudjelovala je kao panelista na „SARAJEVO ENERGY FORUM 2024“ – glavnom regionalnom forumu o pitanjima energetske budućnosti, održanom u Sarajevu, Bosna i Hercegovina.

PROČITAJ VIŠE...
COP28 BRIEF

Gospođa Pujo Tadić kao član službene delegacije Republike Hrvatske prisustvovala je na međunarodnoj klimatskoj konferenciji COP28 održanoj u Dubaiju, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) od 30. studenog do 13. prosinca 2023. godine te podijelila svoje komentare i analizu o navedenom događaju.

PROČITAJ VIŠE...
Marija Pujo Tadić za portal Wish.hr o NATO Industry Formu

Predsjednica Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti (IICA) - Marija Pujo Tadić imala je čast i privilegiju moderirati ESG panel na NATO Industry Formu održanom u Stockholmu (Švedska), 24. i 25. listopada 2023. godine. Svoje iskustvo i utiske podijelila je u intervjuu za Wish.hr portal.

PROČITAJ VIŠE...
Suvremena trgovina konferencija

Naš savjetnik direktora za ESG, klimatske promjene i gospodarenje otpadom Teo Čolan imao je privilegiju i zadovoljstvo prisustvovati konferenciji koju je organizirala Suvremena trgovina, ispred IICA-e, te uz ugledne stručnjake iz različitih područja sudjelovati u raspravi o budućnosti trgovine.

PROČITAJ VIŠE...
NATO – Industry Forum – “Zajedno se suočimo s novom strateškom realnošću”

NATO-Industry Forum, zajednički napor između NATO savezničkog zapovjedništva za transformaciju (ACT) i Odjela za ulaganja u obranu, poslužio je kao najvažniji događaj na visokoj razini koji je okupio 800 sudionika, uključujući više od 235 čelnika industrije u Stockholm, gdje je gđa. Marija Pujo Tadić imala posebnu privilegiju i odgovornost moderiranja uglednog panela usmjerenog na pitanja okoliša, društva i upravljanja (ESG) te njihov utjecaj na obrambenu industriju.

PROČITAJ VIŠE...
Predavanje na “Global Water Dances” multinacionalnom projektu

U okviru događanja, Teo Čolan kao predstavnik IICA-e, održao predavanje o važnosti očuvanja voda i načinima na koji svaki pojedinac može doprinijeti ostvarenju 6. cilja Agende 2030. Ujedinjenih naroda: Osigurati pristup pitkoj vodi za sve, održivo upravljati vodama te osigurati higijenske uvjete za sve.

PROČITAJ VIŠE...
Poslovna inteligencija d.o.o – novi član IICA-e

Međunarodni institut za klimatske aktivnosti (IICA) broji još jednog novog člana - Poslovna inteligencija d.o.o.!

PROČITAJ VIŠE...
Future GREEN Business konferencija – 2023.

Međunarodni institut za klimatske aktivnosti (IICA) uspješno je održao prvu MEĐUNARODNU „Future GREEN Business“ konferenciju na temu "Zašto financirati klimatsku akciju i koja je uloga ESG-a?''

PROČITAJ VIŠE...
Dan planeta Zemlje 2023.

Sretan dan planeta Zemlje 2023. želi Vam Međunarodni institut za klimatske aktivnosti (IICA)

PROČITAJ VIŠE...
Hrvatska poštanska banka pridružuje se Međunarodnom institutu za klimatske aktivnosti

Kako bi organizacija i upravljanje cijelog poslovanja bilo što uspješnije, potrebno je što prije integrirati ESG kriterije u svoje poslovanje, a čemu se HPB d.d. predano posvetio, pokazujući izraženu osjetljivost i osviještenost njenog rukovodstva prema klimatskoj tematici.

PROČITAJ VIŠE...
Orbico grupa postala članom Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti

Orbico grupa pridružuje se Međunarodnom institutu za klimatske aktivnosti (IICA), prvom udruženju stručnjaka u Republici Hrvatskoj koji se bave temama klimatskih promjena i politika.

PROČITAJ VIŠE...
Marija Pujo Tadić o COP27 za Novi List

Marija Pujo Tadić kao jedna od članova službene delegacije Republike Hrvatske bila je dio ovogodišnje konferencije o klimatskim promjenama u Egiptu “COP27”. S obzirom na veliku količinu informacija koju je zajedno sa svojim timom prikupila te o kojima se prodorno diskutiralo, svoje komentare i utiske podijelila je u intervjuu pisanome za Novi List.

PROČITAJ VIŠE...
Running out of time povodom Dana otvorenih vrata OŠ Ksaver Ksandor Gjalski

Međunarodni institut za klimatske aktivnosti s velikim je zadovoljstvom podržao manifestaciju koja se održala u Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskoga u sklopu otvorenih vrata škole kao i “Running out of time” projekta.

PROČITAJ VIŠE...
AmCham konferencija „Business sustainability with ESG principles”

Marija Pujo Tadić 19. listopada 2022. godine sudjelovala je kao panelist na AmCham-ovoj konferenciji „Business sustainability with ESG principles“ koja je na jednom mjestu okupila predstavnike financijskog i  poslovnog sektora

PROČITAJ VIŠE...
EDUKACIJA ZA CHIEF SUSTAINABILITY OFFICER

ORBICO GRUPA d.o.o. prednjači u ESG EDUKACIJI

PROČITAJ VIŠE...
Predsjednica IICA-e Marija Pujo Tadić prisustvovala je Gala večeri Američke gospodarske komore u Hrvatskoj (AmCham Hrvatska)

Predsjednica IICA-e Marija Pujo Tadić prisustvovala je Gala večeri Američke gospodarske komore u Hrvatskoj (AmCham Hrvatska)

PROČITAJ VIŠE...
ESG WORLD SUMMIT & GRIT AWARDS CORPSTAGE

Predsjednica IICA-e Marija Pujo Tadić sudjelovala je kao keynote govornica na ESG World Summit & Grit awards 2022 u Singapuru

PROČITAJ VIŠE...
Proslava 10.-tog rođendana Instituta

Download QR Code Print QR Code

PROČITAJ VIŠE...
Vozila kao uzrok klimatskih promjena

Download QR Code Print QR Code

PROČITAJ VIŠE...
Energetska tranzicija pruža priliku Hrvatskoj da se pozicionira kao jedan od EU lidera

Green Deal je prilika koju Republika Hrvatska treba iskoristiti za otvaranje višemilijunskoga investicijskog ciklusa i vlastito repozicioniranje i brendiranje u EU, kaže Marija Pujo Tadić, stručnjakinja za klimatske promjene

PROČITAJ VIŠE...
KONFERENCIJA O KLIMATSKOJ KRIZI – VEČERNJI LIST

Konferencija o klimatskoj krizi u sklopu projekta Večernjeg lista Rezolucija Zemlja u suradnji s Veleposlanstvom Države Izrael održana je u Zagrebu, 26.travnja 2022. godine.

PROČITAJ VIŠE...
Simpozij „ Klimatske promjene, arterijski tlak i ukupan rizik“

U organizaciji Hrvatske lige za hipertenziju, Hrvatskog društva za hipertenziju i Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, na kojem je sudjelovala kao panelistica Marija Pujo Tadić.

PROČITAJ VIŠE...
Franck postao članom Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti (IICA)

Download QR Code Print QR Code

PROČITAJ VIŠE...
Uz ESG kriterije do održivog gospodarstva – Future Perfect Business

Download QR Code Print QR Code

PROČITAJ VIŠE...
Partnerstvo HUP-a i IICA-e

Download QR Code Print QR Code

PROČITAJ VIŠE...
Gostovanje u emisiji Klimatska budućnost – COP26

Download QR Code Print QR Code

PROČITAJ VIŠE...
KONFERENCIJA O BUDUĆNOSTI EUROPE

Gđa. Marija Pujo Tadić, predsjednica Međunarodnog Instituta za klimatske aktivnosti sudjelovala je kao moderator na konferenciji o budućnosti Europe

PROČITAJ VIŠE...
Politika klimatskih promjena u Republici Hrvatskoj

Nj.E. gđa Diana Helen Madunic, veleposlanica Kraljevine Švedske u RH, priredila je u svojoj rezidenciji 5. veljače radni objed

PROČITAJ VIŠE...
Konferencija o budućnosti Europe – rasprava o tranziciji Hrvatske prema klimatskoj neutralnosti

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja (MINGOR) u partnerstvu sa Međunarodnim Institutom za klimatske aktivnosti (IICA) organizira: Konferencija o budućnosti Europe – rasprava o tranziciji Hrvatske prema klimatskoj neutralnosti

PROČITAJ VIŠE...
EU prijedlog financiranja

Europska komisija (EK) predložila je financijski instrument Next Generation EU vrijedan 750 milijardi eura.

PROČITAJ VIŠE...
Završilo predsjedanje

30. lipnja 2020. završilo je šestomjesečno razdoblje predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem EU.

PROČITAJ VIŠE...
Sudjelovanje na Okruglom stolu

Marija Pujo Tadić sudjelovala je kao panelista na temu Klimatskih promjena na Okruglom stolu

PROČITAJ VIŠE...
Službena delegacija COP25 Madrid

Marija Pujo Tadić sudjelovala je kao članica službene delegacije Republike Hrvatske na COP25 u Madridu

PROČITAJ VIŠE...
Gostovanje u emisiji “Dobro jutro Hrvatska”

Predsjednica instituta gđa. Marija Pujo Tadić, gostovala je u emisiji "Dobro jutro Hrvatska".

PROČITAJ VIŠE...
Izvještaj sa konferencije

Izvještaj sa konferencije u organizaciji Međunarodnog Instituta za klimatske aktivnosti

PROČITAJ VIŠE...
Službena delegacija Republike Hrvatske na COP24 u Katowicama

Iako mala i Hrvatska je dio globalne slagalice u cilju sprečavanja klimatskih promjena i primjene Paris Agreementa.

PROČITAJ VIŠE...
Imamo 12 godina za zaustavljanje porasta temperature!

IPCC je objavio izvješće u kojem upozorava kako imamo 12 godina za zaustavljanje porasta temperature.

PROČITAJ VIŠE...
BEST OF: Planetary Security Conference 2017

Ovaj "BEST OF video" sadrži najistaknutije trenutke "Planetary Security Conference 2017", koja se održala u Den Haagu od 12. do 13. prosinca 2017. godine.

PROČITAJ VIŠE...
Ove zemlje će “preživjeti” klimatske promjene

Britanski list Independent kreirao je mapu koja pokazuje koliko je koja zemlja spremna za adaptaciju na klimatske promjene.

PROČITAJ VIŠE...
Izvješće sa BIT’s the 6 th Low Carbon Earth Summit

Predsjednica HU-CO2 gdja. Marija Pujo Tadić imala je čast biti pozvana da sudjeluje kao predavač na Forumu 1. Climate Change.

PROČITAJ VIŠE...