Running out of time povodom Dana otvorenih vrata OŠ Ksaver Ksandor Gjalski

¸

Međunarodni institut za klimatske aktivnosti s velikim je zadovoljstvom podržao manifestaciju koja se održala u Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskoga u sklopu otvorenih vrata škole kao i “Running out of time” projekta.

Sama manifestacija bila je sačinjena od raznih poučnih i edukativnih aktivnosti, gdje se između ostalog ističu predavanja na temu globalnog zatopljenja kao i glavni događaj – doček štafete. Sama štafeta prenosi poruke mladih te putuje od Glasgowa do Egipta, gdje se održava nadolazeća COP27 Konferencija UN-a o klimatskim promjenama.

 

Predsjednica instituta Marija Pujo Tadić svojim je govorom podržala ovakav projekt te na kraju naglasila važnost mladih u budućim promjenama prema borbi protiv klimatskih promjena. Fokus je stavljen na pravodobne poteze koji se trebaju trenutno poduzimati budući da su od velikog značaja ne samo za očuvanje našeg Planeta već i za bolje klimatske uvjete prema danas mladima a sutra budućim generacijama.

 

Osim aktivnosti održanih od strane škole, sama arhitektura škole impresivno oplemenjuje cjelokupni koncept održivog i zelenog načina življenja. Od solarnika diljem hodnika koji reflektiraju danju svjetlost u prostore do zelenog krova škole kao i raznih sadnica drveća, ovakva škola uistinu ide u korak sa suvremenim i održivih prostorima kakvi su nam u današnjici sve potrebniji.

 

Želimo još jedanput pohvaliti inicijativu škole, ravnatelja i učitelja što ulažu entuzijazam i napore u ovu važnu temu i ono najvažnije, osvještavaju djecu i mlade kako bi od najranije dobi bili svjesni zašto je briga za naš Planet toliko važna. Bez sumnje vjerujemo kako će jednog dana i oni sami biti osviješteni postupati održivo!