Future GREEN Business konferencija

Zašto financirati klimatsku akciju i koja je uloga ESG-a ? 

06. travnja, 2023. u 11:00 sati

Smaragdna dvorana, hotel Esplanade

 

Program konferencije

ORGANIZATOR KONFERENCIJE

PARTNERI KONFERENCIJE

POKROVITELJI KONFERENCIJE

“Future GREEN Business”  – inicijativa u vidu konferencije u organizaciji Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti (IICA) održava se s primarnim ciljem educiranja, informiranja, osvještavanja i umrežavanja poslovne zajednice i financijskog sektora, kako bi se zajedničkim snagama postigao što brži prelazak na niskougljično održivo gospodarstvo.

Dijeljenjem znanja, praksi, ideja i projekata, omogućavamo značajno podizanje razine društvene i osobne odgovornosti u smjeru održivosti te pomažemo tvrtkama u uvođenju novih modela rada i upravljanja za osiguranje stabilnog budućeg rasta.

 

Ovogodišnja konferencija posvećena je poslovnom i financijskom sektoru s naglaskom na izvore financiranja kako bi dala odgovore na pitanja koji su razlozi za financiranje klimatske akcije te koji su sve izvori novčanih sredstava za financiranje projekata vezanih uz klimatske promjene.

Posebno će se objasniti uloga ESG-a u kontekstu klimatske akcije te zašto je cjelokupnom poslovnom i financijskom sektoru prioritet što brža integracija ESG kriterija.

Imajući u vidu značaj te tematike, izuzetna nam je čast predstaviti ovogodišnjeg Keynote govornika konferencije gosp. Javier Manzanares Allen, supredsjedatelj je Green Climate DAO, samostalne organizacije za klimu koja ima cilj potaknuti klimatsku akciju putem financiranja projekata otpornosti.  Također je bio i dugogodišnji izvršni direktor Green Climate Fund-a iz Južne Koreje, tijela koje na svjetskoj razini prikuplja novčana sredstva za plasiranje u različite projekte u zemljama u razvoju.

GCF najveći je svjetski klimatski fond te jedinstvena globalna platforma za odgovor na klimatske promjene, ulaganjem u razvoj s niskim emisijama i razvoj otporan na klimatske promjene. Uspostavile su ga 194 vlade svijeta 2010. g. kako bi ograničile ili smanjile emisije stakleničkih plinova u zemljama u razvoju te kako bi se ranjivim društvima financijski pomoglo da se prilagode neizbježnim utjecajima klimatskih promjena.

Osim toga, u suradnji sa partnerima CorpStage iz Singapura, IICA je proveo predselekcijski izbor za apliciranje na ESG World Summit & GRIT Awards (14.06. – 16.06.2023., Bangkok,Tajland) gdje će upravo na ovoj konferenciji dr. Nisha Kohli predstaviti rad CorpStage-a te javno proglasiti pobjednika (banku i kompaniju) koje su ostvarile pravo na prijavu za osvajanje međunarodno priznate nagrade u području ESG-a.

S tim ciljem, panel rasprava ovogodišnje Future GREEN Business konferencije posvećena je temi “Zašto financirati klimatsku akciju i koja je uloga ESG-a”.

KEYNOTE SPEAKER, Future GREEN Business, 2023.

Javier Manzanares Allen, PhD

Co-Chief Green Climate Dao, Javier Manzanares Allen, dugi niz godina bio je izvršni direktor/zamjenik izvršnog direktora – glavni financijski direktor  u Green Climate Fund, South Korea. Prije nego što se pridružio Green Climate Fund-u, bio je direktor Ureda UN-a za projekte: Argentina, Brazil, Urugvaj i Paragvaj, na poziciju na koju je došao sa mjesta voditelja odjela u Central American Bank for Economic Integration.

Ima bogato iskustvo rada u međunarodnim organizacijama, financijskim institucijama, općem menadžmentu, neprofitnim organizacijama, održivom razvoju, korporativnoj društvenoj odgovornosti i analitičkim vještinama.

IICA & CORPSTAGE PARTNERSHIP

Dr. Nisha Kohli, osnivačica Corpstage Singapur

Partner Future GREEN Business” konferencije je CorpStage Singapur, ESG ekosustavna platforma koja omogućuje velikim  i malim poduzećima i bankama usvajanje održivosti, upravljanje i usklađenost te izvješćivanje o ESG kriterijima, povezivanje s dionicima i izgradnju reputacije kod investitora i kupaca

Zahvaljući parterstvu, IICA je organizirala predselekcijskih izbor za prijavu na ESG Summit & GRIT Awards namijenjen srednjim i velikim bankama i kompanijama iz Republike Hrvatske kako bi na globalnoj razini predstavile svoje održivo poslovanje.

Uz gostovanje osnivačice CorpStage Singapur, Dr. Nisha Kohli, na konferenciji će biti proglašeni pobjednici predselekcijskog izbora (jedan iz poslovnog te jedan iz financijskog sektora) koji ostvaruju pravo sudjelovati na Konferenciji ESG Summit & GRIT Awards u Bangkoku, Tajland, od 15-16. lipnja 2023. godine te priliku za osvajanje međunarodno priznate nagrade iz područja ESG-a.

Više o ESG Summit & GRIT Awards, pročitajte na: https://event.corpstage.com/

PANELISTI “Future GREEN Business” konferencije:

Ante Žigman

Predsjednik Uprave Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA)

Marija Hrebac

Izvršna direktorica Hrvatske agencije za osiguranje depozita

Tamara Perko

Direktorica Hrvatske udruge banaka (HUB)

Luka Balen

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Marija Pujo Tadić

Predsjednica Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti (IICA); Ambasadorica Europskog klimatskog pakta

Vali Marszalek

Predsjednica Upravnog odbora UN Global Compact Hrvatska