Podravka – novi član IICA-e

¸

Sa zadovoljstvom objavljujemo da se Podravka d.d., vodeća prehrambena kompanija, pridružila Međunarodnom institutu za klimatske aktivnosti  kao novi član. Ova suradnja predstavlja ključni korak u jačanju naših inicijativa za održivost i zaštitu okoliša.

S obzirom na to da je Međunarodni institut za klimatske aktivnosti (IICA) prvo udruženje stručnjaka u Republici Hrvatskoj koje se posvećuje pitanjima klimatskih promjena i politika, te spaja poslovni sektor i javnu upravu, Podravka d.d. odlično se uklapa u našu mrežu članova jer promiče suradnju svih relevantnih dionika kako bi se postigli klimatski ciljevi i unaprijedilo održivo poslovanje.

Predsjednica Uprave Podravke dr.sc. Martina Dalić naglasila je kako je održivost jedna od pet Podravkinih temeljnih vrijednosti, a od 2023. godine u provedbi je i Strategija održivog poslovanja Grupe Podravka s 10 ambicioznih ciljeva usmjerenih prema očuvanju okoliša i zdravlju naših potrošača. Također je istaknula da pri implementaciji klimatskih ciljeva Europske unije treba voditi računa o tome da se ne naruši konkurentnost europskog gospodarstva, te da je za zelenu tranziciju ključna dostupnost i priuštivost tehnoloških rješenja koja će gospodarstvenicima omogućiti da proizvode bez negativnih klimatskih utjecaja.

“Ponosni smo i sretni da se prepoznajući utjecaj globalnih politika klimatskih promjena na poslovanje kompanija i njihovo strateško djelovanje za sigurniju budućnost priključila tako važna i velika kompanija poput Podravka d.d koja kontinuiranim povećanjem svojih prihoda i investicija može bit primjer kako se primjenjujući načela održivosti jača korporativna kultura koja paralelno ulaže napore i sredstva u edukacije zaposlenika o održivom poslovanju te kompanija raste zajedno sa svojim zaposlenicima, a koji su pokretačka snaga svake organizacije.” Izjavila je Marija Pujo Tadić, predsjednica IICA-e.

Izražavamo zahvalnost Podravki na njihovom angažmanu i s nestrpljenjem očekujemo buduće uspješne projekte u zajedničkoj borbi za održivu budućnost.

Predsjednice uprava Podravke d.d. i IICA-e sa članovima svog tima.