Orbico grupa postala članom Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti

¸

Orbico grupa pridružuje se Međunarodnom institutu za klimatske aktivnosti (IICA), prvom udruženju stručnjaka u Republici Hrvatskoj koji se bave temama klimatskih promjena i politika. Ovo članstvo je samo još jedan primjer kako dionici poslovnog sektora itekako prepoznaju važnost djelovanja i ulaganja u održivost, poticanje zelenog rasta te cirkularne ekonomije. Sve navedeno predstavlja imperativ za postizanje klimatske neutralnosti.

„Orbico kao jedan od vodećih distributera u svoju mrežu poslovanja ubraja globalne marke vrhunske kvalitete te prema tome postavlja visoku razinu u svome operativnom kao i strateškom načinu radu. Jedan od tih nivoa odnosi se i na ESG kriterije koji su se istaknuli kao jedni od najbitnijih ne dohodovnih stavki sveukupnog poslovanja te radi želje i cilja da Orbico bude među najboljim primjerima provođenja istog, učenje i što bolja implementacija navedenog doprinosi ciljanom ostvarenju.“ izjavio je Stjepan Roglić potpredsjednik Nadzornog odbora Orbico grupe.

IICA kao poveznica između poslovnog sektora i zakonodavstva, povezuje sve sudionike procesa te potiče na komunikaciju svih uključenih kako bi što bolje integrirali klimatske ciljeve u sve neophodne korake prema održivosti.

Ponosni smo da se i Orbico grupa pridružila našem Institutu pokazujući time da žele biti u krugu kompanija koje mogu biti predvodnica u prelasku na niskougljično održivo gospodarstvo u kojem je integriranje ESG kriterija u poslovanju kompanije visoko na ljestvici prioriteta. Zadovoljstvo mi je da im u ime našeg sjajnog tima mogu zaželjeti dobrodošlicu!” dodala je Marija Pujo Tadić, predsjednica Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti.

Svrha IICA-e je pomoći poslovnoj zajednici u borbi protiv klimatskih promjena, smanjenju emisija CO2, implementaciji Niskougljične strategije, Strategije prilagodbe i Europskog Zelenog plana u njihove poslovne planove i procese te time njihovog održivog, zelenog gospodarskog razvoja i rasta kako u Republici Hrvatskoj tako i u EU, uz očuvanje okoliša i klime.