AmCham konferencija „Business sustainability with ESG principles”

¸

Marija Pujo Tadić 19. listopada 2022. godine sudjelovala je kao panelist na AmCham-ovoj konferenciji „Business sustainability with ESG principles“ koja je na jednom mjestu okupila predstavnike financijskog i  poslovnog sektora, regulatore i predstavnike globalnih politika te konzultante i predsjednike uprava različitih institucija, sa svima zajedničkom karakteristikom – entuzijazmom oko primjene ESG kriterija.

Slušatelji su po prvi puta na jednom mjestu mogli čuti kompletan pregled ESG “reforme” od organizacijsko – kadrovske, izvještajne, regulatorne do provedbene.  Dok su panelisti, poput uigranog tima vješto i svatko u svom području stručno te jasno i koncizno iznosili mišljenja i nudili rješenja uz međusobno nadopunjavanje.

Neke od tema kojih su se između ostalih dotaknuli je nužna i neizbježna edukacija za “Sustainability Officere” i “Chief Sustainability Officere “ (www.iica-esg.com)  te pojma “Intelektualni greenwashing” koji postaje čestim i na našim prostorima.

Konferencija je unatoč “teškoj“ temi zračila optimizmom i entuzijazmom budući da je svima bilo jasno kako rad na zajedničkom cilju donosi jedno  –  što brža implementacija ESG-a donosi brži prelazak na održivo gospodarstvo i veću vjerojatnost očuvanja klime, a time i dulji život na našoj Planeti za buduće generacije.

Zahvale Ani Zorić, Amorelli Horvat Topić, Mitji Pirc, Anti Odak i Ivanu Franičević, što ste zajedno sa Marijom Pujo Tadić podigli ljestvicu povjerenja u što bržu provedbu ESG-a na veću razinu!