NATO – Industry Forum – “Zajedno se suočimo s novom strateškom realnošću”

¸

NATO-Industry Forum, zajednički napor između NATO savezničkog zapovjedništva za transformaciju (ACT) i Odjela za ulaganja u obranu, poslužio je kao najvažniji događaj na visokoj razini koji je okupio 800 sudionika, uključujući više od 235 čelnika industrije, 24. i 25. listopada u Stockholm, Švedska. Primarni cilj bio je poticanje otvorenog dijaloga s industrijom za promicanje inovacija i poboljšanje sposobnosti unutar NATO-a. Događaj se održao u Stockholmu, gdje je u veličanstvenom prostoru njihove gradske vijećnice održan prijem za sudionike konferencije.

Središnja tema za 2023. bila je “Zajedno se suočimo s novom strateškom realnošću”.

Naša predsjednica gđa Marija Pujo Tadić imala je posebnu privilegiju i odgovornost moderiranja uglednog panela usmjerenog na pitanja okoliša, društva i upravljanja (ESG) te njihov utjecaj na obrambenu industriju. Istražili smo područja od zajedničkog interesa na #NIF23.

Željeli bismo prenijeti našu duboku zahvalnost izvanrednom timu i iznimnim panelistima, uključujući Hortense Bioy, CFA BIOY, globalnu direktoricu istraživanja održivosti u Morningstaru; Raffaella Luglini, direktorica održivosti u Leonardu; Kris PEETERS, potpredsjednik Europske investicijske banke (EIB); Jan Pie, glavni tajnik Europske udruge zrakoplovne, sigurnosne i obrambene industrije (ASD) i član odbora ICCAIA-e – Međunarodnog koordinacijskog vijeća udruga zrakoplovne industrije; Rudy PRIEM, predsjedavajući NATO industrijske savjetodavne skupine (NIAG) i član tima za odnose s međunarodnim vladama na RTX-u.

Željeli bismo prenijeti našu zahvalnost cijelom NATO i OTAN timu, pod vodstvom Jensa Stoltenberga i Philippea Lavignea, na izvanrednoj suradnji. Posebna zahvala Lazaru Liviuu, dr. Vlasti Zekulić, Petri Furdek, Oani Lungescu, Bobu Bowmanu i drugima.