KONFERENCIJA O KLIMATSKOJ KRIZI – VEČERNJI LIST

¸

Konferencija o klimatskoj krizi u sklopu projekta Večernjeg lista Rezolucija Zemlja u suradnji s Veleposlanstvom Države Izrael
održana je u Zagrebu, 26.travnja 2022. godine u sklopu obilježavanja 25 godina od uspostave diplomatskih odnosa Republike Hrvatske i Države Izrael.

Tema konferencije je bila KLIMA I GOSPODARSTVO s osvrtom na financiranje održivog razvoja, odnos čiste energije i konvencionalnih izvora, digitalizaciju, e-mobilnost i transport.

Gđa. Marija Pujo Tadić, predsjednica Međunarodnog Instituta za klimatske aktivnosti (IICA), sudjelovala je kao panelistica te je istaknula da: „Klimatske promjene predstavljaju sve veći rizik i utjecaj na društvo, gospodarstvo i ekosustav na globalnoj razini, a promjene je potrebno provesti u okviru dosadašnjih modela, politika i sektora uz međusobnu suradnju i prijenos dobre prakse, uz što bržu primjenu Strategije prilagodbe RH te koristeći ESG kao alat prelaska gospodarstva na održivo gospodarstvo“, a što je bio između ostalog i konačan zaključak Konferencije.