KLIMATSKE PROMJENE – smanjenje CO2

¸

Izvješće sa BIT’s the 5th Low Carbon Earth Summit – 2015 (LCES –2015)

Nakon uspješno održana četiri Samita u posljednje četiri godine u Xi’anu, NR Kina, u razdoblju od 24.-26. rujna 2015. pod visokim pokroviteljstvom Gradske uprave grada Xi’an-a i Vlade NR Kine održan je Peti Samit o niskougljičnom gospodarstvu pod nazivom “BIT’s the 5th Low Carbon Earth Summit” ( LCES-2015)

Opening Ceremony – svečano otvorenje

Istovremeno su paralelno održana još četiri različita, a opet tematski povezana događanja i to:
BIT’s 5th New Energy Forum ( NEF -2015)
BIT’s 5th World Congress of Bioenergy ( WCBE-2015)
BIT’s 4th Annual International Symposium of Clean Technology (CCT-2015)
Euro-Asia Economic Forum 2015

Mr.Hee Jin Noh, Korea; Mrs. Marija Pujo Tadić, Croatia; Mr. Kim Seung – Rae, Korea

Konferencije su bile vrlo posjećene i na njima se moglo čuti i vidjeti niz odličnih i zanimljivih predavanja. Sudjelovanje na Konferenciji bila je izvrsna prilika susresti akademsku zajednicu, poduzetnike, kao i eksperte iz pojedinih područja iz cijelog svijeta, kako iz razvijenih zemalja, tako i onih u razvoju.

Mrs. Tina Kaho, Sitra, Finland; Mr. David Atchoarena, Director at UNESCO; Mrs. Marija Pujo Tadić, HU-CO2, Croatia

Xi’an nije slučajno odabran jer se radi o jednom od povijesnih i kulturnih središta NR Kine koji je generacijama bio poznat po svojoj povijesti, te mudrosti i duhu svojih stanovnika koji su ga u novije vrijeme potpomognuti brzim gospodarskim rastom pretvorili u moderni metropolis.

Gđa. Marija Pujo Tadić, dopredsjednica HU-CO2 odazvala se na poziv Organizacijskom odbora BIT’s 5th Low Carbon Earth Summit 2015, te je imala čast održati svoje predavanje na temu “Carbon Tax, Fees For The Emission Of CO2 and Fining For The Purpose Of Achieving Clean Air“.

Mr.Xiondan Mei; Mr. Oh SodeHynn

Bila je to jedinstvena prilika predstaviti postignuća Republike Hrvatske kroz djelovanje HU-CO2 u području smanjenja emisija CO2.

Posebnu pažnju zaslužuje Welcome Banquet koji je održan prvu večer Konferencije, a koji je bio najznačajniji društveni događaj ovogodišnje Konferencije.

Welcome Banquet - glazbena izvedba

Sudionici iz cijelog svijeta imali su priliku uz tradicionalna jela i pića iz raznih dijelova NR Kine međusobno se bolje upoznati, razmijeniti iskustva i ideje.

Kongresni centar- mjesto održavanja

Koliko je čvrsto prijateljstvo između NR Kine i Republike Hrvatske pokazali su domaćini dodijelivši gdji. Mariji Pujo Tadić posebno mjestom za počasnim stolom, te time nedvojbeno pokazali koliko cijene pomoć stručnjaka iz Republike Hrvatske.

Mrs. Marija Pujo Tadić, predavanje

Mrs. Marija Pujo Tadić, Croatia; prof.dr. Peter Lohmander, Sweden;

Program Konferencije može se vidjeti na stranici www.lcesummit.com