IZVJEŠĆE SA CARBON EXPO 2013

¸

Vodeći svjetski Međunarodni sajam i konferencija za trgovanje emisijama, uključujući rješenja za smanjenje ugljičnog otiska i primjenu čistih tehnologija održao se u Barceloni od 29. do 31. svibnja 2013.

Ovo je bila 10.-ta godišnjica održavanja Carbon Expo-a na kojem je u tri dana održano niz predavanja, prezentacija i razgovora o trenutnom stanju na tržištu ugljika i izgleda za budućnost. Na sajmu i konferenciji je bilo prisutno preko 2200 posjetitelja iz 110 zemalja. Carbon Expo je jedna od rijetkih prilika za nacionalne dužnosnike iz razvijenih gospodarstava kao i onih iz slabije razvijenih da se susretnu sa predstavnicima privatnog sektora, civilnog društva i medija kako bi raspravljali o pitanjima politika u području trgovaja emisijama i smanjenju emisija CO2, izvora financiranja i dr.

Ove godine na CARBON EXPO-u 2013, prisustvovala je kao predstavnica Hrvatske udruga za smanjenje ugljičnog otiska, dopredsjednica HU-CO2 gdja. Marija Pujo Tadić.

Tom prilikom gdja. Pujo Tadić sudjelovala je na više prezentacija i okruglih stolova, a raznolikost tema odnosila se pretežno na tri glavna područja: Politička strujanja,Pitanje izvora financiranja politike Klimatskih promjena kao i Pitanje čistih tehnologija.

Svaki od tri područja obuhvatio je najznačajnije teme: trgovanje emisijama, izgledi u budućnosti, Politiku cijene ugljika i regulatorne mjere neophodne za potporu transformaciji u društvo sa niskom razinom CO2 ..etc.

Na Konferenciji su kao predavači i sudionici na okruglom stolu sudjelovali eminentni stručnjaci iz područja trgovanja emisijama i područja klimtskih promjena ali iz područja financija i bankarstva.

Neprocjenjiva je vrijednost tako prikupljenih informacija i znanja kako za Udrugu tako i za sve njene članove.

Marija Pujo Tadić na Carbon Expo 2013.