Izvješće sa BIT’s the 6 th Low Carbon Earth Summit

¸

Qingdao, China U razdoblju od 10-12 Studenog 2016. u Qingdao, China održan je šesti put Svjetski Samit na temu smanjenja emisija CO2 koje je uz sudjelovanje predstavnika Vlade NR Kine i eminentnih stručnjaka iz cijelog svijeta svečano otvorio predsjednik BIT Group Global, gospodin Xiaodan Mei. Ove godine Samit se održao u sklopu trećeg svjetskog Ekonomskog Kongresa (BIT’s 3th Annual Global Congress of Knowledge Economy)

Ceremonija otvaranja

Ceremonija otvaranja Predsjednica HU-CO2 gdja. Marija Pujo Tadić imala je čast biti pozvana da sudjeluje kao predavač na Forumu 1. Climate Change, Section 1-1: Climate Change Adaptation – Policy, Strategies, Methods and Challenges, gdje joj je bila i dodijeljena uloga Voditelja Sekcije (Chair).

Marija Pujo Tadić – predavanje BIT’s 2016 Svoje predavanje održala je na temu: Novi EU pravni i politički okvir za implementaciju Pariškog Sporazuma (A New EU policy and legislative framework for Implementing Paris Climate Change Agreement).

Mr.Devi Prasad Juvvadi, India; Mrs.Chirine Etezadzadeh, Germany; Mr.Lihui Tian, China; Mrs. Marija Pujo Tadić, Croatia Tema je bila posebno zanimljiva i izazovna kineskim stručnjacima i javnosti upravo iz razloga jer je EU predvodnik kako u praktičnom smanjenju emisija CO2 tako i u rješenjima koja se tiču legislative, tako da su iskustva i praktični primjeri izloženi na predavanju bili izuzetno korisni u oblikovanju rješenja koja NR Kina poduzima I želi poduzeti na području smanjenja emisija CO2 i što brže implementacije Pariškog Sporazuma i postizanja ciljeva zacrtanih Pariškim sporazumom. Samit je bio podijeljen na četiri Foruma: Klimatske promjene( Climate Change) Trgovanje emisijama (Emission Trade), Smanjenje Ugljičnog dioksida i “Pametni Gradovi” ( Low Carbon and Smart City) i Smanjenje Ugljičnog dioksida i Čiste tehnologije (Low Carbon and Clean Technologies) Bila je to i izvanredna prilika da se sa stručnjacima iz cijelog svijeta razmijene iskustva i informacija o mjerama koje se poduzimaju u tom području kao i o novim tehnologijama koje se sukladno tome sve više razvijaju a napose i zbog toga što se paralelno sa Low Carbon Summitom održavao i BIT 6’th Annual New Energy Forum pa se moglo istom prilikom na istom mjestu susresti i poslušati predavanja svjetskih stručnjaka o svim novim tehnologijam u području dobivanja energije iz obnovljivih izvora kao i problematikama vezanima i za to područje. Program Samita može se vidjeti na stranici: www.lcesummit.com