Javier Manzanares Allen


član upravnog odbora

BIOGRAFIJA

Javier Manzanares Allen ima više od dvadeset pet godina iskustva u upravljanju međunarodnim organizacijama, multilateralnim razvojnim bankama i financijskim institucijama, radeći sa značajnim dionicima i političkim vođama u multikulturalnim i kompliciranim okruženjima. Posjeduje značajnu stručnost u donošenja odluka u kontekstu klimatskih ulaganja i operacija, odborima, prikupljanju sredstava, kao i snažno iskustvo u prilagodbi klimatskim promjenama i ublažavanju, pravnim okvirima, ESG-u, tržištima ugljika, digitalnom MRV-u te inovacijama i tehnologiji.

Javier je viši konzultant Svjetske banke za dobrovoljna tržišta ugljika u zemljama srednjeg dohotka. Osim toga, glavni je izvršni direktor ALLEN MANZA INC te suizvršni direktor ClimateCoina, pri čemu supredsjedava SURECO & Partners, član je izvršnog odbora Biocarbon Registry & Standards te savjetnik Afričke zelene ekonomije i bivši zamjenik izvršnog direktora Zelenog klimatskog fonda (GCF) u Južnoj Koreji.

Prethodno je obnašao dužnost direktora i regionalnog predstavnika UNOPS-a za MERCOSUR sa sjedištem u Argentini i upravitelja Odjela za investicijsko i razvojno bankarstvo u “CABEI/CABEI” sa sjedištem u Hondurasu. Javier je također radio kao izvršni potpredsjednik dvije privatne banke Grupo Fierro u Miamiju i Gvatemali. Njegova karijera u bankarstvu i financijama započela je s bankarstvom i financijama u Banco Santander/BSCH u Sjedinjenim Državama, Hong Kongu i Japanu.

Također posjeduje doktorat iz “Upravljanja održivošću” sa Sveučilišta INHA u Republici Koreji, kao i MBA/EMBA iz financija na Kellogg Graduate School na Sveučilištu Northwestern u Sjedinjenim Američkim Državama i Sveučilištu za znanost i tehnologiju u Hong Kongu.

Javier je predavao na sveučilištima u Sjedinjenim Američkim Državama, Španjolskoj, Južnoj Koreji i Gvatemali te je napisao nekoliko publikacija o održivosti i klimatskim mjerama.