Dipna Gunnoo


odvjetnica

BIOGRAFIJA

Dipna Gunnoo potpuno je dvojezična (engleski i francuski) i dvojno kvalificirana odvjetnica specijalizirana za međunarodnu arbitražu, posredovanje i međunarodno poslovno pravo. Provodeći svoje vrijeme između Pariza i Mauricijusa, radila je na širokom rasponu prekograničnih pitanja visokog profila, često vezanih za ili unutar afričkog i europskog kontinenta, u različitim sektorima i područjima.

Također predaje međunarodnu arbitražu na mauricijskom kampusu Université Paris 2 Panthéon-Assas na LL.M i LL. B programima te osim toga,  održava na pro-bono osnovi, predavanja/edukativne radionice (online ili osobno) u međunarodnoj arbitraži i posredovanju.

Od siječnja 2022. imenovana je regionalnom koordinatoricom za Afriku mladih ICCA.

Dipna je 2022. odabrana za Chevening nagradu od strane Ureda za vanjske poslove, Commonwealth i razvoj Vlade Ujedinjenog Kraljevstva te trenutno provodi akademsku godinu (2022.-2023.) na Školi međunarodne arbitraže Sveučilišta Queen Mary u Londonu (LLM u komparativnim i Rješavanje međunarodnih sporova).

Prije nego što se vratila privatnoj praksi, Dipna je bila voditeljica MCCI Arbitration & Mediation Center (MARC), centra za rješavanje sporova Mauricijusove komore za trgovinu i industriju (MCCI) gdje je 2 i pol godine vodila arbitražu i slučajeve posredovanja sa sjedištem na Mauricijusu i u inozemstvu.

Prethodno je radila u timovima za međunarodnu arbitražu i medijaciju Dechert LLP (ured u Parizu), Derains & Gharavi International (ured u Parizu) i Brown Rudnick LLP (uredi u Parizu i Londonu), kao i francusko-mauricijskoj odvjetničkoj tvrtki PLCJ na Mauricijusu. Dipna je također 2 godine radila kao savjetnik LCIA-MIAC arbitražnog centra na Mauricijusu koji je bio zajednički pothvat između Međunarodnog arbitražnog centra Mauricijus i Londonskog suda za međunarodnu arbitražu kao jedan od vodećih institucija za pitanja međunarodne arbitraže i medijacije.

Primljena je u Parišku odvjetničku komoru kao Avocat à la Cour i u Odvjetničku komoru Mauricijusa kao odvjetnica, Dipna je državljanka Mauricijusa koja je diplomirala na Pravnom fakultetu Sorbonne (Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne) u Parizu. Magistrirala je anglo-američko poslovno pravo (Sorbonne Law School, Pariz) i Global Business Law and Governance u sklopu Alliance programa s Columbia Law School (New York), Sciences Po Paris i Sveučilišta Sorbonne (Pariz). Također je pohađala programe izobrazbe iz arbitraže i medijacije provođene od Centra za medijaciju i arbitražu u Parizu (Centre de Médiation et d’Arbitrage de Paris) te Singapurske međunarodne arbitražne akademije (Centar za međunarodno pravo Nacionalnog sveučilišta u Singapuru).