Predavanje na “Global Water Dances” multinacionalnom projektu

¸

Međunarodni institut za klimatske aktivnosti (IICA) sudjelovao je kao partner Umjetničke organizacije Fronesis, u projektu „Global Water Dances” 2023.
Global Water Dances odnosi se na multinacionalni događaj koji se odvija svake dvije godine u organizaciji Laban/Bartenieff instituta za proučavanje pokreta u New Yorku. Projekt je orijentiran na zajednicu s ciljem gdje se korištenjem međunarodnog jezika plesa i filma, podiže svijest o lokalnim i globalnim problemima čiste i pitke vode u svijetu. Sudjelovanje u Global Water Dances otvoreno je svima koji vole pokret. Prvi događaj održan je u lipnju 2011. istovremeno na 57 lokacija. Plesači diljem svijeta nastupaju na otvorenom, pored vodene površine i izvode istu koreografiju na istu glazbu u 15 sati po lokalnom vremenu.
U subotu, 10. lipnja 2023. Global Water Dances okupio je na 180 lokacija unutar šest kontinenata preko 1000 plesača.
Dok se u Hrvatskoj program ove godine održavao na tri mjesta: u 11 sati u Kulturno informativnom centru (KIC) u Zagrebu (voditeljica Jasna Čižmek Tarbuk), na rijeci Korani u Karlovcu (voditeljica Melita Spahić Bezjak) kao i na brodu koji je u to vrijeme isplovljavao iz Korčule (dr. Martha Eddy).

U okviru događanja u KIC-u Teo Čolan je kao predstavnik IICA-e, održao predavanje o važnosti očuvanja voda i načinima na koji svaki pojedinac može doprinijeti ostvarenju 6. cilja Agende 2030. Ujedinjenih naroda: Osigurati pristup pitkoj vodi za sve, održivo upravljati vodama te osigurati higijenske uvjete za sve.