Partnerstvo HUP-a i IICA-e

¸

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) – najveća i neovisna udruga poslodavaca i poduzetnika u RH, koja od 1994. godine kao jedini reprezentativni predstavnik poslodavaca  sudjeluje u radu Gospodarsko-socijalnog vijeća na nacionalnoj razini, te djeluje kroz 30 svojih granskih udruga, potpisala je partnerski ugovor sa Međunarodnim institutom za klimatske aktivnosti (IICA) – prvim udruženje stručnjaka iz područja klimatskih promjena i politika u RH, s ciljem promicanja klimatskih politika i pomoći svojim članovima u edukaciji i implementaciji ESG kriterija, te time bržem prelasku cjelokupnog gospodarstva na održivo gospodarstvo. Ovo partnerstvo ima i međunarodni kontekst jer je IICA  članica IASE – Međunarodnog udruženja za održivo gospodarstvo, te nositelj prava na edukacije za ESG kako u RH tako i u cijeloj regiji, dok je HUP već od 2012. godine sjedište UN inicijative – UN Global Compact Hrvatska.

Ovim partnerstvom HUP i IICA će zajednički raditi na ostvarenju općeg cilja Europske Unije, a to je da Europa postane prvi klimatsko neutralni kontinent do 2050. godine.

damir-zoric-i-marija-pujo-tadic

direktor HUP-a gosp.Damir Zorić, predsjednica IICA-e Marija Pujo Tadić i Dubravka Jusić - IICA ( predsjednica odbora za komunikacije)