Dubravka Jusić


predsjednica odbora za komunikacije

BIOGRAFIJA

Dubravka Jusić međunarodni je stručnjak s dugogodišnjim iskustvom u vođenju sektora marketinga i korporativnih komunikacija za mnoge globalne kompanije i start-upove koji su izrasli u velike organizacije.

Diplomirala je General Management na Harvard Business School, International Marketing na INSEAD Business School, Digital Marketing na Columbia Business School, Public Relations na Chartered Institute of Public Relations u Londonu kao i Leadership Akademiju Telekom Austria Group Business School u Beču.

 

Dubravka Jusić bila je dio užeg tima koji je pokrenuo Vipnet 1998. godine i postavio temelje jedne od najuspješnijih telekomunikacijskih kompanija u Hrvatskoj. Tijekom svoje 20- godišnje karijere radi kao Direktorica Korporativnih Komunikacija Vipneta u Hrvatskoj, Direktorica Korporativnih Komunikacija u mobilkom Austria grupe za vrijeme snažne ekspanzije na druga tržišta u  Europi, Direktorica Internih Komunikacija A1 telekoma u Austriji i Direktorica Međunarodnih Internih Komunikacija Telekom Austria Grupe u Beču za 8 tržišta – Hrvatsku, Austriju, Sloveniju, Lichtenstein, Srbiju, Makedoniju, Bugarsku i Bjelorusiju.

Dubravka je u razdoblju 2007–2015 Predsjednica Hrvatske Udruge za odnose s javnošću, a nakon toga i  Predsjednica Nadzornog odbora u 2 mandata.

Od 2010-2015. je regionalni direktor EACD-a (European Association of Communication Directors) za Hrvatsku, sa sjedištem u Bruxellesu, član Savjeta Veleučilišta Vern i Edward Bernays prve Visoke škole za komunikacijski menadžment u Hrvatskoj.

U razdoblju od 2015 – 2017 je potpredsjednica za program i član Izvršnog odbora IABC-a (International Association of Business Communicators) u San Francisco-u, Kaliforniji, USA.

Uvođenjem Izvanredne Uprave u Agrokoru 2017 g. postavljena je na funkciju Izvršne Direktorice Marketinga Agrokor Grupe i postala je član Nadzornih odbora Konzuma, Jamnice, Tiska i SuperKartice.

Osnivanjem Fortenova Grupe 2018 g., Dubravka nastavlja karijeru kao Izvršna Direktorica Marketinga Fortenova Grupe za sva tržišta i tu funkciju obavlja do kraja 2020.

Zajedno sa svojim timovima dobitnica je brojnih domaćih i međunarodnih priznanja za strateško komuniciranje, marketinške kampanje, internu komunikaciju, angažiranost zaposlenika, pozicioniranje brenda i društveno odgovorno poslovanje.