Nagradni natječaj SUNCE NA PROZORU

 

NAGRADNI NATJEČAJ “ SUNCE NA PROZORU”

 

Pandemija bolesti dišnih puteva COVID-19 izazvane koronavirusom bacila je cijeli svijet “na koljena”, pa su drugi gorući izazovi suvremenog Svijeta stavljeni u drugi plan. Jedan od takvih izazova su i klimatske promjene i posljedice koje će neminovno proizaći iz njih.

Može li se borba za smanjenje emisija stakleničkih plinova i smanjenje utjecaja klimatskih promjena povezati s novonastalom pandemijom izazvanom koronavirusom!?? Nesporna je činjenica da je obustavom industrijske proizvodnje i smanjenjem prometa u svim dijelovima svijeta zrak postao čišći.

Ali… svima nama zatvorenima u naš “mali svijet” stambenog prostora čini se da je Svijet stao, te da nas je sve zajedno obavio neki veliki crni oblak.

Zato nam se na trenutke čini da je mjera koja je poduzeta prema nama ljudima prilično okrutna i nepravedna, te gubimo Nadu.

Upravo iz toga razloga, promičući smanjenje emisija CO2 i borbu za čišći zrak i smanjenje utjecaja klimatskih promjena, ali i želju da se pomogne zajedničkoj akciji “OSTANI DOMA” kojom se štiti život i zdravlje što većeg broja ljudi, naš Međunarodni institut za klimatske aktivnosti (IICA) želi vam kroz nagradni natječaj “SUNCE NA PROZORU” skrenuti pažnju da, unatoč svim nelagodama koje osjećamo zbog izolacije i socijalnog distanciranja, Sunce jednako izlazi i zalazi svakog dana opetovano nam vraćajući Nadu u bolje zajedničko sutra.

Ako svakog dana samo na trenutak zastanete, shvatit ćete koliko istinske ljepote i Nade ima u tom pogledu na Sunce kroz prozor, a ako taj trenutak i “ulovite” fotoobjektivom na najljepši mogući način, velika je vjerojatnost da ćemo vas za to i nagraditi.

Nema li ljepšeg poklona od nas - vama u ovim teškim trenucima.

Veselimo se vašim lijepim fotografijama i Nadi kojom one zrače!!

I zapamtite, “OSTANITE DOMA“, jer uskoro ćemo trebati svakog od vas u borbi protiv posljedica klimatskih promjena!!!