Članovi upravnog odbora

Članovi upravnog odbora

Maja Grgasović

Tajnica instituta

Rođena je u Zagrebu 1992. godine gdje nakon završene jezične gimnazije upisuje studij francuskog jezika i anglistike na Filozofskom fakultetu. Na diplomskom studiju opredjeljuje se za usmjerenje prevoditeljstvo te provodi semestar na sveučilištu Université d'Artois u Arrasu, gdje obavlja istraživanje u okviru pisanja diplomskog rada.

Za vrijeme studija honorarno radi u britanskoj kulturnoj organizaciji British Council na provođenju i ispravljanju ispita iz znanja engleskog jezika. Studij završava 2016., nakon čega provodi pet mjeseci u Bruxellesu kao stažist na hrvatskom odjelu Glavne uprave za pismeno prevođenje Europske komisije.

Za vrijeme rada u Europskoj komisiji prevodi zakonodavne tekstove i tekstove iz različitih područja, uključujući, među ostalim, trgovinu, poljoprivredu, zdravstvo i gospodarstvo. Također stječe znanje uporabe prevoditeljskih alata. Nakon povratka iz Bruxellesa nastavlja svoju prevoditeljsku karijeru kao samostalni prevoditelj. Surađuje s brojnim klijentima i nastavlja prevoditi tekstove iz raznih područja, s naglaskom na prevođenju za Europsku komisiju.